A Szegedre települő munkahelyek másfél év munkájának eredményei

2016. november 11. - AlEx

Napirend előtti felszólalás Szeged MJV. Közgyűlésének ülésén, 2016. nov. 11-én.

Tisztelt Közgyűlés!

Néhány napja jelentette be az IT Services Hungary, hogy három magyar városban, köztük Szegeden fog felvenni összesen 360 embert az elkövetkező években. A cég már eddig is jelen volt Szegeden, de eddig alapvetően informatikai fejlesztői feladatokat végeztek itt, a mostani terveik szerint bővítik a szolgáltatási palettájukat, a szolgáltató feladatokhoz kapcsolódó pozíciókat is meg fognak hirdetni Szegeden. Ez ismét rávilágít annak a munkának a sikerére, amit kb. másfél éve végzünk: tavaly meghirdettük, hogy többek között szolgáltató központok betelepülése számára alkalmassá kívánjuk tenni a várost. Ehhez szövetséget kötöttünk az Egyetem két karával, az érdekelt helyi szereplőkkel, megerősítettük a kapcsolatunkat a befektetés támogatási ügynökséggel, az iparág szakmai szervezetével, személyes látogatásokat tettünk vállalatoknál és a Szeged Pólus Kft-nél befektetésösztönzési támogató csapatot hoztunk létre.

Dolgoztunk azon, hogy bővítsük a szegedi iroda kínálatot, mert a megfelelő irodai elhelyezés az informatikai és az SSC szektor számára is kiemelkedő fontosságú. A munkának immár van eredménye: a Felső-tiszaparti új, 'A' kategóriás irodaház építésének indításával egyszerre jelenthettük be, hogy a város legnagyobb szoftver ipari munkaadója 260 fővel bővít Szegeden, tovább növelve a több mint 2500 fős szegedi informatikai fejlesztő kapacitást. Néhány hete volt a bejelentés, hogy a BP 500 fős szolgáltató központot hoz létre Szegeden, ezt követte a múlt héten az ITSH bejelentése, tudjuk azt, hogy kisebb, magyar vállalatok is bővítették munkahelyeik számát városunkban.

bp_ns_szeged.jpeg

Azt is érdemes elmondani, hogy ezeknek a jól fizetett, magas színvonalú munkahelyeknek lesz tovább gyűrűző gazdaságfejlesztési hatása is, hiszen az elmúlt fél évben bejelentett közel ezer munkahelyen alkalmazott emberek meg fognak jelenni a lakáspiacon, meg fognak jelenni a szolgáltatások piacán, így hozzávetőleg még legalább ennyi embernek biztosítanak majd munkát a jövőben a városban.

Tisztelt Közgyűlés!

Az elmúlt fél évben Szegedre hozott közel ezer munkahely tényleges megvalósulásáért még van tenni való, erről szól pl. a napirenden is szereplő ideiglenes iroda biztosítása a BP-nek, de természetesen dolgozunk azon is, hogy további hasonló hírekkel tudjunk szolgálni a jövőben is.

 

facebook.com/nagy.sandor.szeged

3ba3145b7e285e427c3940ea374f1dec.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttszeged.blog.hu/api/trackback/id/tr4311949751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.