Lajos! Ma sem kapsz Nobel díjat!

2017. február 24. - PFred

A KÓSA-1 sajtórobot szerint a magyar társadalom felnőtt és szavazóképes állampolgárai hozzá nem értő, felelőtlen gyermekek, akik helyett a szülők –azaz a felkent politikusok – döntenek, mert erre kaptak felhatalmazást. És ez így van jól a Fidesz szerint. Ez a képviseleti demokrácia.

Aha. 2014, kormányprogram, amire felhatalmazásuk van: „Folytatjuk”. Ennyi. A felhatalmazásuk számszerűsítve: 2,1 millió fő, a szavazatok 44%-a. A nemzeti egység azért ennél hangyányival többet jelent a számunkra.

Kósa: „A népszavazás remek intézmény, de nem mindenre alkalmas. Például egy országot vezetni népszavazási eszközökkel nem lehet – ezért az összes demokrácia képviseleti demokrácia. … Minden ügyet népszavazással eldönteni nem lehet, az nem alkalmas eszköz erre. Jobb, hogyha a család egészét kérdezzük meg, de a végén úgyis a szülők döntenek. … A családmodell erről szól.”

Lala! A képviseleti demokrácia fontos kontrollja, az elhatalmasodó önkénnyel szembeni fontos intézménye a világ összes demokráciájában a népszavazás. Azaz a közvetlen demokrácia intézménye.

Eddig csak olyan „csip-csup ügyekben” nem kívántatok a népnek jogot adni referendum keretében a véleménye kinyilvánítására, mint a

  • Vasárnapi zárva tartás (érintett kb 6-8 millió embert, ellenezte 62%), azaz közel 2-szer 3-szor annyi ember akaratával mentetek szembe, mint ahányan rátok szavaztak.
  • Paksi beruházás: az emberek 60%-a utasítja el és 2/3-a zöld energia fejlesztését választaná helyette. A költségvetése körülbelül 3700 Mrd Ft, a GDP 10%-a.
  • Olimpia rendezése: a választók többsége nem támogatja a budapesti rendezést. Tervezett költségvetése „elenyésző” 774 Mrd Ft a nyilván hiteles kormányzati előkészítő dokumentumok szerint. De 2700 Mrd Ft az eddig megvalósult gyakorlat alapján.

Lala! De még nem is ezek a számok és a közvéleménnyel, a józanésszel szembehelyezkedés a legnagyobb gond, hanem az, ahogy a közpénzekre és a politikusi felelősségre gondoltok!

Csezd meg a családmodelled! A rendes családban a felnőttek megkeresik a család minden tagjára a betevőt és felelősséggel gondoskodnak a családról. Ezzel szemben Ti a „gyermekek” által megkeresett pénzt veszitek el és költitek el a saját hobbitokra. Miközben nem dolgoztok, mert a munkátok nem értékteremtés, hanem csak rombolás.

Most sem sikerült - még a saját logikai rendszeretekben sem – belső ellentmondás nélkül magyarázkodni. Lala! Tényleg nem cáfolod azt a szóbeszédet, hogy már csak azért tartanak, hogy a többi droid melletted lángésznek tűnjön.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttszeged.blog.hu/api/trackback/id/tr5412287331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.