Ne állítsuk meg Brüsszelt!

2017. március 31. - AlEx

Napirend előtti felszólalás Szeged MJV. Közgyűlésén 2017. március 31-én.

Tisztelt Közgyűlés!

Negyedik évébe lépett a 2014-20-as uniós finanszírozási ciklus, érdemes összefoglalni, hogy meddig jutottunk. Bár a pályázatok kiírása közel két év késéssel kezdődött meg, és még most is folyamatosan változnak a kiírásokban támasztott elvárások, az Önkormányzat az elmúlt hónapokban aktív pályázati tevékenységet folytatott:

  • 32 támogatás kérelmet nyújtottunk be, további 7-et a Kistérség
  • Idén várhatóan még 40-45 támogatási kérelmet fogunk benyújtani
  • Eddig 33 közbeszerzési eljárás indult el / 21 fejeződött be
  • 6 kivitelezés indult el már, és még 22 indul az idén.

A szegediek hozzászokhattak ahhoz, hogy a város folyamatosan fejlődik és ez szokott időszakos kellemetlenségekkel járni, de érdemes ismét elmondani, hogy a következő évek felpörgő beruházásaihoz ismét a város lakóinak türelmét kell kérjük, mert a megújuló óvodák, iskolák, közterek és közintézmények megérnek némi felfordulást.

liget.png

Ezt a pályázati aktivitást azt tette lehetővé, hogy 2015-2016-ban, elébe menve a kormány csúszásban lévő kiírásainak, az Önkormányzat 1 milliárd forintnál többet különített el tervezésre, megelőlegezve az uniós kifizetéseket. Azt hogy a pályázatok elbírálása után akár néhány héttel közbeszerzési eljárásokat tudtunk bonyolítani, azért volt lehetséges, mert a Polgármesteri Hivatal előre dolgozott, nemcsak a pénzt, de a befektetett munkát is megelőlegezve.

Innen Szegedről azt szeretnénk, meggyőződésem szerint az egész Közgyűlés nevében mondani, hogy nem, ne álljanak meg Brüsszelben, utalják csak továbbra is a városnak a fejlesztési forrásokat, azt továbbra is a köz céljainak megfelelően fogjuk elkölteni. Az ehhez szükséges előkészítő munkákhoz, pályázati, tervezési feladatokhoz pedig továbbra is kérem a Tisztelt Közgyűlés támogatását!

facebook.com/nagy.sandor.szeged

3ba3145b7e285e427c3940ea374f1dec.png

A bejegyzés trackback címe:

https://egyuttszeged.blog.hu/api/trackback/id/tr5112389833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.